Napravite vlastite web stranice!
 
 
 

Iako prezentacija putem turističkih Internet kataloga najčešće zadovoljava potrebe prosječnog vlasnika privatnog turističkog objekta, nije naodmet napraviti i korak više.

Vlastite web stranice omogućavaju znatno kvalitetniju i u potpunosti cjelovitu prezentaciju objekta, a pritom skladno nadopunjuju oglašavanje u turističkom katalogu.

U nastavku ovog teksta kratko se osvrčemo na osnovne pojmove koje je nužno razumjeti kako bi izrada vlastite prezentacije doista bila isplativa investicija.

 
 

 Kako izraditi web stranice?

 
 

Izrada web stranica složen je posao koji zahtjeva poznavanje (i kvalitetnu primjenu) više specijaliziranih vještina poput kodiranja upotrebom HTML-a (Hypertext Markup Language), Java i/ili nekog drugog programskog jezika, design-a… itd. 

     

Jednostavne web stranice danas se uz malo truda mogu napraviti i kod kuće upotrebom nekog od vizualnih HTML alata, no kao i u svakom poslu i ovdje vrijedi pravilo da se kvalitetni uraci ne mogu načiniti bez dosta uloženog truda i znanja. U tu svrhu koristimo vrhunske profesionalne alate za web-design koji su preskupi i prekomplicirani za kućnu upotrebu, ali zauzvrat omogućavaju realizaciju i najkompliciranijih projekata. 

 

 

 

Pored toga, sama je izrada web stranica tek lakši dio priće. Na internetu postoji mnoštvo izuzetno lijepih informativnih web stranica koje unatoć tome nisu ispunile svoju ulogu - dovele nove klijente, nove kupce, nove turiste ili nešto drugo što je bilo postavljeno kao njihov primarni zadatak. Korisniku nevidljiv, ali iznimno važan dio posla je učiniti web stranice lako dostupnim. Nije dovoljno samo postaviti prezentaciju na Internet, potrebno je olakšati njihovo nalaženje svima koji bi za Vašu ponudu mogli biti zainteresirani. Postići na ovom polju zadovoljavajući učinak nije nimalo trivijalan zadatak: za to je potrebno iskustvo, znanje i velika količina utrošenog vremena!

     

Stoga Vam nudimo mogućnost da sav taj zahtjevni i odgovorni posao uradimo za Vas, pod najpovoljnijim uvjetima i uz potpuno poštivanje Vaših želja i zahtjeva. 

     
Sve što je potrebno jest da nas kontaktirate i kažete što želite: ostalo je naša briga! 
     
 
Kako unajmiti prostor za smještaj web stranica?
 
 
 

Da bi web-stranice bile dostupne korisnicima potrebno ih je postaviti (objaviti) na serversko računalo u svjetskoj Internet mreži. 

     

Korvin Internet Vam pored usluge web-designa (izrade i osmišljavanje Internet stranica) nudi i uslugu web-hostinga (najma prostora za smještaj web stranica na virtualnim serverima). 

     

U ponudi su virtualni serveri kapaciteta od 15 Mb do 750 MB, koje karakterizira iznimno bogat izbor pridruženih usluga kao što su vlastiti IP broj, vlastite e-mail adrese, FTP, Telnet, antispam, autoresponderi, mailing liste… Između ostalog moguća je i jednostavna nadogradnja servera dodatnim uslugama poput web shop-ova (Internet trgovina), dodatnim e-mail adresama i sl. (naziv sitea:npr. www.neko_ime.com ili www.neko_ime.hr). Naša usluga uključuje i stalnu korisničku podršku 24 sata na dan, 365 dana u godini, konstantan nadzor i uslugu održavanja uračunatu u cijenu najma.  Detaljan popis servera požete vidjeti ovdje.

     

Također je moguće zakupiti prostor u poddomeni na našim serverima, veličine do 10 Mb, za smještaj manje zahtjevnih web prezentacija.

     

Naravno, zakupljeni prostor na virtualnom serveru moguće je po potrebi i proširivati! 

     

Za sve potrebne informacije o najmu virtualnog servera koji će u potpunosti zadovoljiti sve Vaše sadašnje i buduće potrebe možete nam se obratiti kako bi Vam pomogli izabrati optimalno rješenje!

 

 

 

 

 

 

 
Gdje smjestiti web stranice?
 
 
 
 

Jedno od najvažnijih pitanja prilikom odabira načina prezentiranja putem Interneta je: Gdje smjestiti svoju internet prezentaciju?

 
     
 

U osnovi, web stranice moguće je postaviti na samostalan server i registrirati vlastitu domenu (Internet adresa tipa: www.neko_ime.com ili www.neko_ime.hr) ili ih postaviti u okviru nekih već postoječih web stranica pri čemu nije potrebno registrirati vlastitu domenu, već se za pristup stranicama koristi web adresa "domaćina" (Internet adresa tipa: www.neko_ime.korvin-hr.com .

 
     

 

Treći način prezentacije je korištenje usluge specijaliziranih web kataloga, poput "Dalmatia accomodation", gdje korištenjem usluge specijaliziranog servisa, uz minimalne troškove, u nekim slučajevima možete postići zadovoljavajuću kvalitetu prezentacije. Više o oglašavanju u turostičkom web katalogu možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

     
 
Samostalna domenann
 
 
 
 

Prvi dojam

 
 

Već iz samog naziva domene vidljiva je važnost koju web stranice imaju za njihovog vlasnika. Domena naziva poput www.neko_ime.com ili www.neko_ime.hr na prvi pogled pokazuje da se niste odlučili za polovična rješenja, te daje nagovijestiti da jednaku pažnju posvečujete i ostalim oblicima poslovanja. Ovo pridonosi kvalitetnijem "prvom dojmu o vama" koji bez obzira kojom se djelatnošću bavite, u procesu odlučivanja za najbolju ponudu vrlo često čini i do 30% udjela !

 
     
 

Pamtljivost

 
 

Druga, jedanko važna, a ponekad i odlučujuća prednost domene nad poddomenom je pamtljivost. Osnova svake dobre reklame upravo je pamtljivost, a Vaša Internet adresa mora neizostavno biti dio svake Vaše reklamne kampanje. Osim toga, Internet adresa (zajedno sa pripadnom e-mail adresom) sve više postaje jednako važna (ponekad čak i važnija) od klasičnog telefonskog broja za kojega prilikom sklapanja pretplatničkog odnosa sa telekomunikacijskom kompanijom gotovo svi želimo da bude "jednostavan, lako pamtljiv i prepoznatljiv". Zašto bi Internet bio izuzetak?

 
     
 

Prepoznatljivost

 
 

Treća bitna prednost samostalne domene je prepoznatljiva e-mail adresa (ili adrese) koju dobijate uz nju. Možda već imate "pravu" e-mail adresu tipa vaše_ime@st.hinet.hr (HiNET) ili vaše_ime@inet.hr (Iskon), ali čak i takve kvalitetne e-mail adrese malo govore o vama. Uz samostalnu domenu dobijate neograničen broj e-mail adresa sa nazivima koje Vi izaberete, a zajedničko im je da im je u nastavku uvijek ime Vaših web stranica. Na koncu, ne zvući li lijepše e-mail adresa ime.prezime@vaše_ime.com ? (ili .hr, .net, .org ...)

 
     
 

Profitabilnost

 
 

Naravno, smještaj web stranica u okviru samostalne domene jest nešto skuplje rješenje u startu od smještaja stranica u poddomeni, ali je istovremeno znatno profitabilnije i dugoročno isplativije!

 
     
     
     
 
Poddomenann
 
 
 
 

Kome odgovara poddomena?

 
 

Poddomena može biti interesantna za nekomercijalne i neprofitne sadržaje kao što su manja sportska društva i klubovi (koji nerjetko ne raspolažu dostatnim sredstvima niti za svoju osnovnu dijetnost), zatim za prezentacije djelatnosti i sadržaja vezanih uz privatne osobe poput hobija, kao i za početne "polu-zvanične" verzije budućih samostalnih web stranica. Naravno, i za gorepomenute djelatnosti dobro bi došla samostalna domena, no zbog nižih troškova smještaja stranica poddomena često može na sasvim zadovoljavajući način ispuniti svoju ulogu.

 
     
 

Prezentacija turističkih sadržaja?

 
 

U načelu je za ovu vrstu sadržaja preporučljivija samostalna domena zbog lakše dostupnosti putem Internet pretraživaća te lakše pamtljive Internet adrese, no ukoliko se vlasnik turističkog objekta po prvi put susreće sa Internet prezentacijom turističke ponude, privremeni smještaj web stranica u poddomeni mogao bi biti zadovoljavajući početak oglašavanja. Prednost ovakve prezentacije je osim u nižoj cijeni i u dostupnosti turističkih web stranica direktno sa naših stranica u okviru naše turističke promidžbe ! (Kontaktirajte nas za detalje!)

 
     
 

Privatne web stranice?

 
 

Da, ovo je rješenje za Vas. Minimalan trošak, siguran i pouzdan server, pomoć u samostalnom kreiranju Vaših web stranica ili njihovo kreiranje za Vas ili sa Vama. Želite li prezentirati turističku ponudu ili nekakav sadržaj kao privatna osoba? Podijeliti sa istomišljenicima svoj hobi ili zajednički interes? Možda postaviti bazu svojih (ili tuđih) kulinarskih recepata? Posvetiti stranice omiljenoj rock skupini, filmu ili književnom dijelu? Ili nešto treće? Što god da odlučite, poddomena može biti pravo mjesto za Vas!

 

 

 

 

 
Obratite nam se!n
 
 
 
 

Za sve dodatne informacije, savjete ili realizaciju Vaše buduće Internet prezentacije stojimo Vam na raspolaganju! 

 

 

 

 

 

Korvin Internet Team
Vladušić d.o.o.
Split, Slavićeva 1
tel: +385 21 465 008
mob: + 385 91 573 05 12
e-mail: mail@korvin-hr.com